Ingrediёnten
- 5 grote scharreleieren
- 375 g fijne kristalsuiker
- 230 ml koolzaadolie
- 500 g patentbloem of zelfrijzend bakmeel
- 20 ml baking soda
- 15 g gemalen kaneel
- 15 ml kruidenmix ‘Mixed Spices’ met o.a. nootmuskaat, kaneel, gemberpoeder, etc.
- 650 g geraspte wortelen
- 280 g stukjes ananas uit blik
- 170 g pecannoten, in stukjes gesneden
- 250 g roomkaas, op kamertemperatuur
- 50 g boter, kamertemperatuur
- 40 g gezeefd poedersuiker
- Geraspte schil van 2 citroenen
- Sap van 1 citroen
- 120 g eiwitten
- 300 g fijne kristalsuiker
- 400 g boter, op kamertemperatuur
- Geraspte schil van 4 citroenen
-
Bereidingswijze
-
1Om de taarten te maken: Verwarm de oven voor op 180°C. Vet 2 x Le Creuset Springvormen van 26 cm in en bedek de bodem met bakpapier en zet opzij. Klop de eieren, suiker en koolzaadolie in een mixer met een garde-hulpstuk tot een lichtkleurig en luchtig geheel. Schakel over naar het hulpstuk met een platte menghaak. Klop de overige droge ingrediënten samen in een aparte kom. Voeg de droge ingrediënten toe aan het eimengsel en klop 2 minuten om te combineren. Voeg vervolgens de resterende ingrediënten toe en meng het geheel. Verdeel het mengsel in de voorbereide springvormen en bak 1 uur of totdat een houten prikker er schoon uitkomt. Zodra de cakes uit de oven komen, leg er een theedoek overheen en druk deze naar beneden. Dit voorkomt de vorming van een koepel. Zodra ze lichtjes zijn afgekoeld, haal je de cake uit de bakvorm en leg je deze een koelrek om ze volledig te laten afkoelen. Deze kunnen 's nachts in de koelkast worden verpakt en bewaard.
-
2Om de citroenroomkaasvulling te maken: In een staande mixer met een platte menghaak, klop de boter en roomkaas tot het mengsel lichtgeel en luchtig is. Voeg de suiker en de schil toe en meng goed. Voeg ten slotte het sap toe en meng het om te combineren. Dek af en laat op kamertemperatuur staan om het later gemakkelijk te kunnen smeren. Of bewaar het koel als u het de volgende dag gebruikt.
-
3Voor de Zwitserse Meringue Botercrème met Citroen: Op het fornuis laat u een kleine pan sudderen die halverwege met water is gevuld. Doe de suiker en het eiwit in een schone, hittebestendige kom. Klop samen tot deze gecombineerd is en plaats de kom boven het hete water. Roer af en toe, kook het eiwitmengsel op laag vuur tot het 70°C bereikt of als er geen korrelige suiker meer over is. Haal de kom van het hete water af en droog de onderkant af om te voorkomen dat er water in het mengsel komt. Giet het mengsel in de kom van een keukenmachine met een gardehulpstuk en klop het ongeveer 10-15 minuten hoog op totdat de kom afgekoeld is en er een glanzende gladde meringue is gevormd. Zodra de meringue afgekoeld is, voeg de boter toe en klop het op hoge snelheid door elkaar. Stap over op een platte menghaak en voeg de citroenschil toe. Klop nog 5 minuten tot het glad en glanzend is. Deze botercrème kan vooraf worden gemaakt en in de vriezer worden bewaard. Ontdooi 's nachts in de koelkast en haal ongeveer een uur uit de koelkast voordat u weer gaat kloppen.
-
4De cake samenstellen: Snijd de bovenkant van beide cakes af en plaats een van de cakes op een Taartplateau van Le Creuset. Verspreid de roomkaasvulling over het oppervlak in een gelijkmatige laag. Leg de tweede cake erboven om om twee lagen te maken. Verspreid de citroen Zwitserse meringuebotercrème over beide cakes naar smaak. Koel 20 minuten in de koelkast. Versier zoals u wilt. Om konijnenoren te maken, gebruikt u hobbydraad om verse tijm rond te weven.