De Cocotte Every gebruiken

Als je regelmatig rijst kookt, kan je eigenlijk niet zonder onze rijstpan, de Cocotte Every. Hij is eenvoudig te gebruiken en de rijst is bijna altijd perfect gekookt. Dankzij het superieure ontwerp en de veelzijdigheid van deze pan is hij al snel een favoriet gebruiksvoorwerp, en niet alleen voor het koken van rijst. De Cocotte Every kan worden gebruikt voor zoveel meer dan rijst, je kan er eigenlijk al jouw lievelingsgerechten in maken! Lees hier meer over deze multifunctionele pan, de belangrijkste kenmerken ervan en hoe je hem kunt gebruiken.

Image without a name

Waarom de Cocotte Every?

Onze Cocotte Every is ontworpen met de ideale vorm, grootte en kenmerken voor het bereiden van een perfecte pan rijst, iedere keer weer. Hoge afgeronde zijkanten verbeteren de convectie en vochtcirculatie, en de consistente warmte van de geëmailleerde gietijzeren constructie zorgt voor een gelijkmatige vochtverdeling zodat elke rijstkorrel lekker dik wordt. Het binnendeksel van aardewerk voorkomt het schuimende overkoken dat kan optreden bij het koken van rijst in een gewone pan. De matzwarte geëmailleerde binnenkant heeft geen voorbehandeling met olie nodig en is eenvoudig te reinigen. Daarnaast kan je met deze handige pan ook passief koken: verwarm pasta of rijst eerst op de kookplaat, leg dan het deksel op de pan, haal de pan van de kookplaat af en laat de pasta of rijst verder garen in de restwarmte.

BESTEL NU
Image without a name
 

De perfecte rijst: Stap voor stap

Volg de stappen hieronder om te zien hoe eenvoudig het is om elke keer weer dikke, gelijkmatig gegaarde rijst te maken.

Image without a name

Stap 1

Spoel de rijst grondig af.

Image without a name

Stap 2

Doe rijst, water en kruiden in de Cocotte Every.

Image without a name

Stap 3

Verwarm de vloeistof tot het net kookt. Zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat de rijst 15-20 minuten ongestoord garen, afhankelijk van hoe groot de korrel is.

Image without a name

Stap 4

Laat de rijst 10 minuten stomen en serveer.

 

Japanse rijst koken

Chef-kok en culinair schrijver Yuki Gomi laat zien hoe je de perfecte plakkerige rijst maakt in de Cocotte Every.

Eén pan, veel toepassingen: Leer meer technieken

Hoewel de Cocotte Every is ontworpen voor de meest luchtige en gelijkmatig gekookte rijst, kan je hem voor veel meer dan alleen rijst gebruiken. Deze unieke vorm is geschikt voor allerlei gerechten die in gietijzeren pannen worden gemaakt, – zoals soep voor twee personen, en je kan zelfs brood bakken of iets frituren. De pan is ook veilig te gebruiken in de oven: je kan in de pan bakken, gerechten warm houden en zelfs restjes opwarmen. Hier zijn een paar ideeën om je op weg te helpen.

Combineren

In onze accessoirelijn vind je meer handige spullen die je bij jouw Cocotte Every kunt gebruiken.