- Groenten
Ingrediёnten
- 1,5 kg bloemkool, in kleine roosjes gesneden (ca. 2 bloemkolen)
- 2 tot 3 teentjes look, in plakjes
- 2-3 el ghee of kokosolie (veganistisch)
- 2 tl mosterdzaad
- 3 kardemompeulen, geplet
- 1-2 kaneelstokjes
- 2 gedroogde rode chilipepers
- 18 currybladeren
- 2 el Madras-currypasta
- 1 tl kurkuma
- 300 g gele cherrytomaten
- 1,5-2 blikken kokosmelk, elk 400 ml
- Sap en geraspte schil van 1 citroen
- Zout en versgemalen peper
- 8 takjes koriander
- Geroosterde kokoschips
- Basmatirijst
- Pappadum (Indiaas plat toastbroad)
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op 200°C. Was de bloemkool, snijd in roosjes, doe hem in een kom en meng met de lookschijfjes en een beetje olie. Plaats de bloemkool in een bakvorm met bakpapier en rooster ongeveer 10 minuten in de oven.
-
2Verwarm de ghee in de Le Creuset Stoofpan "Pompoen" in Geëmailleerd Gietijzer van 24 cm op een laag vuur. Voeg de mosterdzaadjes, kardemom, kaneel, chili en currybladeren toe en braad 1-2 minuten tot het geurig is, en roer regelmatig. Voeg currypasta en kurkuma toe en laat nog 1 minuut doorkoken. Voeg de geroosterde bloemkoolroosjes, cherrytomaten en het kruidenmengsel toe. Voeg de kokosmelk en het citroensap toe, evenals de geraspte citroenschil en meng alles door elkaar. Breng aan de kook, breng op smaak en laat 2 minuten sudderen.
-
3Garneer met koriander en kokoschips en serveer met gestoomde rijst en/of pappadum.
-
4Tip: De bloemkoolcurry past goed bij elke stevige witvis (ca. +-600 g voor 8 personen). Verdeel de visfilets, plaats ze in de curry en bedek ze met saus. Bedek met het deksel en laat 3-4 minuten sudderen totdat de vis doorschijnend is.