Curry met boerenkool en kikkererwten

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
4-6 4-6
Curry met boerenkool en kikkererwten
Lekker en gezond. Deze eiwitrijke curry is gemaakt met kikkererwten, boerenkool en geurige kruiden, en is de perfecte doordeweekse maaltijd.
INGREDIЁNTEN
  • Groenten
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

VOOR DE CURRY
  • Olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook, zeer fijn gesneden
  • Stukje gember van 5 cm, fijngehakt
  • 5 ml chilivlokken
  • 5 ml kurkumapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 blikken met 400 g kikkererwten
  • 500 ml groentebouillon
  • 250 ml slagroom
  • 200 gram boerenkool
  • Sap van 1 citroen
  • 10 g verse tijm, geplukt
VOOR ERBIJ
  • Geblancheerde tomaten
  • Feta
  • Olijven
  • Bereidingswijze

  • 1
    Zet een Le Creuset hapjespan van 30 cm met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie. Voeg zodra de olijfolie heet is, de uitjes toe en roer 2-3 minuten lang tot ze beginnen te ruiken.
  • 2
    Voeg de knoflook en gember toe en bak nog een minuut lang. Voeg de chilivlokken en de kurkuma toe en roer tot de kruiden geroosterd zijn en tot ze beginnen te ruiken. Voeg vervolgens naar eigen voorkeur zout en peper toe.
  • 3
    Voeg beide blikken kikkererwten toe en bewaar het vocht (dit wordt gebruikt om de curry in te dikken). Laat de kikkererwten de kleur opnemen van de kurkuma en uiteenvallen, en roer 5 minuten lang.
  • 4
    Voeg de groentebouillon toe zodra de kikkererwten enigszins uiteen zijn gevallen. Laat 30-40 minuten sudderen en roer regelmatig.
  • 5
    Proef en pas hier eventueel de kruiden aan. Voeg de boerenkool toe en roer 3-4 minuten lang tot de boerenkool geslonken is. Roer de room, het citroensap en de tijm erdoor, proef opnieuw en breng indien nodig op smaak.
  • 6
    Serveer met de geblancheerde tomaten, olijven, feta en eventueel extra chili.