- Groenten
Ingrediёnten
- Olijfolie
- 1 rode ui, gesnipperd
- 4 tenen knoflook, zeer fijn gesneden
- Stukje gember van 5 cm, fijngehakt
- 5 ml chilivlokken
- 5 ml kurkumapoeder
- Zout en peper naar smaak
- 2 blikken met 400 g kikkererwten
- 500 ml groentebouillon
- 250 ml slagroom
- 200 gram boerenkool
- Sap van 1 citroen
- 10 g verse tijm, geplukt
- Geblancheerde tomaten
- Feta
- Olijven
-
Bereidingswijze
-
1Zet een Le Creuset hapjespan van 30 cm met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur met een scheutje olijfolie. Voeg zodra de olijfolie heet is, de uitjes toe en roer 2-3 minuten lang tot ze beginnen te ruiken.
-
2Voeg de knoflook en gember toe en bak nog een minuut lang. Voeg de chilivlokken en de kurkuma toe en roer tot de kruiden geroosterd zijn en tot ze beginnen te ruiken. Voeg vervolgens naar eigen voorkeur zout en peper toe.
-
3Voeg beide blikken kikkererwten toe en bewaar het vocht (dit wordt gebruikt om de curry in te dikken). Laat de kikkererwten de kleur opnemen van de kurkuma en uiteenvallen, en roer 5 minuten lang.
-
4Voeg de groentebouillon toe zodra de kikkererwten enigszins uiteen zijn gevallen. Laat 30-40 minuten sudderen en roer regelmatig.
-
5Proef en pas hier eventueel de kruiden aan. Voeg de boerenkool toe en roer 3-4 minuten lang tot de boerenkool geslonken is. Roer de room, het citroensap en de tijm erdoor, proef opnieuw en breng indien nodig op smaak.
-
6Serveer met de geblancheerde tomaten, olijven, feta en eventueel extra chili.