Couscous met zongedroogde tomaten en kip espetadas

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
2-4 2-4
Couscous met zongedroogde tomaten en kip espetadas
Luchtige couscous is de perfecte aanvulling op deze traditionele Portugese spiesjes. Dien het gerecht aan tafel op vanuit de Signature Campagnard.
INGREDIЁNTEN
  • Vlees
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 15 ml olijfolie
  • 1 kleine rode ui, fijngesneden
  • 2 tenen look, fijngehakt
  • 400 g hele kerstomaatjes uit blik
  • 100 ml groentebouillon
  • 250 g couscous
  • 200 g zongedroogde tomaten, gesneden, uitgelekt als ze op olie zijn. Bewaar de olie.
  • 30 g peterselie
  • 2 – 4 in de winkel gekochte kipespetada's (kipspiesjes), geroosterd in de oven
  • Pita-brood of plat brood om te serveren
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 2
    Verhit de olie in de Le Creuset Signature Campagnard op middelhoog vuur. Voeg de sjalotten en look toe en bak ze tot ze doorschijnend zijn. Voeg het blik tomaten toe en roer om een saus te maken. Laat de tomaten na het combineren met de sjalotten en look iets indikken en doorkoken. Voeg de bouillon toe en laat het sudderen. Zet het vuur uit, voeg de couscous toe en dek af met het deksel.
  • 3
    Laat minimaal 30 minuten staan. Verwijder het deksel en pluis de couscous op met een vork. Roer door de zongedroogde tomaten en de olie van de zongedroogde tomaten erdoorheen. Top af met de peterselie.
  • 4
    Plaats de espetadas onder de grill en bak 20-25 minuten. Serveer de espetadas met de warme couscous. Serveer met verwarmd pitabrood of plat brood.