- Vlees
Ingrediёnten
- 1 kg kip
- versgemalen peper
- zout
- 50 g spekjes
- 2 sjalotten
- 250 g champignons
- 1 teentje knoflook
- 3 grote tomaten
- 1 el olie
- 2 el boter
- 1 el bloem
- 200 ml sherry
- 500 ml witte wijn
- 2 laurierblaadjes
- 3 takjes tijm
- 100 ml room
-
Bereidingswijze
-
1Was de kip, dep droog en deel in stukken. Kruid met versgemalen peper en zout.
-
2Snij het spek in kleine blokjes. Pel de sjalotten, reinig de champignons, pel de knoflook
-
3en hak fijn. Haal de zaadjes uit de tomaten en snij in blokjes.
-
4Verhit de olie en boter in een stoofpot en bak het spek glazig. Voeg de sjalotten,
-
5knoflook en champignons toe en laat deze enkele minuten meebakken. Haal dan alles
-
6uit de pan en zet even aan de kant. Voeg de kip en bloem toe. Laat ze aan alle kanten
-
7goudbruin bakken en blus met de sherry. Giet de witte wijn, tomatenblokjes, laurier en
-
8tijm er overheen en breng aan de kook.
-
9Voeg de champignons, spek, knoflook en sjalotten opnieuw toe. Breng aan de kook,
-
10plaats het deksel op de pot en laat ongeveer 1 uur zachtjes sudderen. Roer nu en dan
-
11om. Haal het deksel van de pot, verwijder de takjes tijm en laat nog 30 minuten langer
-
12sudderen, voeg indien nodig meer vocht toe. Doe er net voor het serveren de room bij.