Coq au vin blanc

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
Coq au vin blanc
INGREDIЁNTEN
  • Vlees
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 1 kg kip
  • versgemalen peper
  • zout
  • 50 g spekjes
  • 2 sjalotten
  • 250 g champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 3 grote tomaten
  • 1 el olie
  • 2 el boter
  • 1 el bloem
  • 200 ml sherry
  • 500 ml witte wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 takjes tijm
  • 100 ml room
  • Bereidingswijze

  • 1
    Was de kip, dep droog en deel in stukken. Kruid met versgemalen peper en zout.
  • 2
    Snij het spek in kleine blokjes. Pel de sjalotten, reinig de champignons, pel de knoflook
  • 3
    en hak fijn. Haal de zaadjes uit de tomaten en snij in blokjes.
  • 4
    Verhit de olie en boter in een stoofpot en bak het spek glazig. Voeg de sjalotten,
  • 5
    knoflook en champignons toe en laat deze enkele minuten meebakken. Haal dan alles
  • 6
    uit de pan en zet even aan de kant. Voeg de kip en bloem toe. Laat ze aan alle kanten
  • 7
    goudbruin bakken en blus met de sherry. Giet de witte wijn, tomatenblokjes, laurier en
  • 8
    tijm er overheen en breng aan de kook.
  • 9
    Voeg de champignons, spek, knoflook en sjalotten opnieuw toe. Breng aan de kook,
  • 10
    plaats het deksel op de pot en laat ongeveer 1 uur zachtjes sudderen. Roer nu en dan
  • 11
    om. Haal het deksel van de pot, verwijder de takjes tijm en laat nog 30 minuten langer
  • 12
    sudderen, voeg indien nodig meer vocht toe. Doe er net voor het serveren de room bij.