De Cocotte Every gebruiken
Als je regelmatig rijst kookt, kan je eigenlijk niet zonder onze rijstpan, de Cocotte Every. Hij is eenvoudig te gebruiken en de rijst is bijna altijd perfect gekookt. Dankzij het superieure ontwerp en de veelzijdigheid van deze pan is hij al snel een favoriet gebruiksvoorwerp, en niet alleen voor het koken van rijst. De Cocotte Every kan worden gebruikt voor zoveel meer dan rijst, je kan er eigenlijk al jouw lievelingsgerechten in maken! Lees hier meer over deze multifunctionele pan, de belangrijkste kenmerken ervan en hoe je hem kunt gebruiken.
Waarom de Cocotte Every?
Onze Cocotte Every is ontworpen met de ideale vorm, grootte en kenmerken voor het bereiden van een perfecte pan rijst, iedere keer weer. Hoge afgeronde zijkanten verbeteren de convectie en vochtcirculatie, en de consistente warmte van de geëmailleerde gietijzeren constructie zorgt voor een gelijkmatige vochtverdeling zodat elke rijstkorrel lekker dik wordt. Het binnendeksel van aardewerk voorkomt het schuimende overkoken dat kan optreden bij het koken van rijst in een gewone pan. De matzwarte geëmailleerde binnenkant heeft geen voorbehandeling met olie nodig en is eenvoudig te reinigen. Daarnaast kan je met deze handige pan ook passief koken: verwarm pasta of rijst eerst op de kookplaat, leg dan het deksel op de pan, haal de pan van de kookplaat af en laat de pasta of rijst verder garen in de restwarmte.
De perfecte rijst: Stap voor stap
Volg de stappen hieronder om te zien hoe eenvoudig het is om elke keer weer dikke, gelijkmatig gegaarde rijst te maken.
Stap 1
Spoel de rijst grondig af.
Stap 2
Doe rijst, water en kruiden in de Cocotte Every.
Stap 3
Verwarm de vloeistof tot het net kookt. Zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat de rijst 15-20 minuten ongestoord garen, afhankelijk van hoe groot de korrel is.
Stap 4
Laat de rijst 10 minuten stomen en serveer.
Japanse rijst koken
Chef-kok en culinair schrijver Yuki Gomi laat zien hoe je de perfecte plakkerige rijst maakt in de Cocotte Every.
Eén pan, veel toepassingen: Leer meer technieken
Hoewel de Cocotte Every is ontworpen voor de meest luchtige en gelijkmatig gekookte rijst, kan je hem voor veel meer dan alleen rijst gebruiken. Deze unieke vorm is geschikt voor allerlei gerechten die in gietijzeren pannen worden gemaakt, – zoals soep voor twee personen, en je kan zelfs brood bakken of iets frituren. De pan is ook veilig te gebruiken in de oven: je kan in de pan bakken, gerechten warm houden en zelfs restjes opwarmen. Hier zijn een paar ideeën om je op weg te helpen.
Bakken
Gebruik de Cocotte Every voor het bakken van een heerlijk klein zoet of hartig brood. De zwart geëmailleerde binnenkant van zorgt voor goudbruine zijkanten en een zachte kruim.
Frituren
Dankzij de hoge zijkanten is de pan heel geschikt om te frituren, waarbij spetteren tot een minimum wordt beperkt. Frituur wat je maar wil: tempuragarnalen of wat friet als u daar zin in heeft!
Stoven
Door de inhoud van 2 liter is de pan ideaal voor het koken van een klein soepje of een stoofschotel op een koude dag. De pan heeft hoge zijkanten en is heel diep. Daardoor is hij bijzonder geschikt voor het pureren van soepen met behulp van een staafmixer.
Stomen
Stoom snel en efficiënt met behulp van het binnendeksel van aardewerk. Deze techniek werkt goed voor mosselen: –serveer ze in de kleurrijke pot zodat ze langer warm blijven.
Combineren
In onze accessoirelijn vind je meer handige spullen die je bij jouw Cocotte Every kunt gebruiken.
Ontdek nog meer
Ontdek hoe je het meeste potentieel haalt uit jouw gietijzeren pan haalt, met tips over schoonmaken, gebruik, kooktechnieken en meer.