Clafoutis met chocolade met peer en karamelsaus

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Meer dan 1 uur Meer dan 1 uur
BEREIDINGSTIJD
Binnen 2 uur Binnen 2 uur
PORTIES
6 6
Clafoutis met chocolade met peer en karamelsaus
Clafoutis is gemaakt om heerlijk fruit in de kijker te zetten. En dat is precies wat dit recept doet, terwijl de chocolade de zoete peersmaak nog benadrukt. Het is zo een eenvoudige bereiding die je gewoon kan maken met basis ingrediënten uit de voorraadkast.
INGREDIЁNTEN
  • Fruit
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

Voor de clafoutis:
  • 4 eieren
  • 100 g suiker
  • 150 g bloem
  • Een snuifje zout
  • 3 el cacaopoeder
  • 100 g boter, gesmolten
  • 200 ml melk
  • 3 rijpe peren
Voor de karamelsaus:
  • 200 g fijne suiker
  • 4 tl water
  • 200 ml slagroom
  • 2 tl zout
  • Bereidingswijze

  • 1
    Klop voor de clafoutis de eieren met de suiker in een kom. Voeg de bloem, het zout en het cacaopoeder toe en roer goed tot een glad beslag. Giet dan de gesmolten boter erbij en tot slot de melk.
  • 2
    Warm de oven voor op 200 °C/ 180 °C heteluchtoven/ gasoven stand 6.
  • 3
    Schil de rijpe peren, verwijder het klokhuis en snij ze in twee.
  • 4
    Vet een rechthoekige ovenschaal in en bestuif met bloem. Giet het clafoutisbeslag in de schaal, leg hier de peren op. Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en bak gedurende 40 minuten.
  • 5
    Maak de karamelsaus, terwijl de taart in de oven staat. Doe de suiker en het water in een kleine steelpan. Zet op middelmatig vuur en laat het gedurende 5 minuten karamelliseren. Haal de pan van het vuur wanneer de siroop een gouden, karamelachtige kleur krijgt en voeg de room toe. Deze zal gaan borrelen, dus gebruik een siliconen spatel om te mengen. Voeg zout naar smaak toe en giet de karamel in een kannetje om af te koelen.
  • 6
    Serveer de clafoutis en de saus apart, zodat iedereen kan kiezen hoeveel karamel zij op de taart wensen. Bon Appétit!