- Vlees
Ingrediёnten
- Olijfolie
- 1 lookbol, gehalveerd
- 3 takjes tijm
- 4 takjes rozemarijn
- 1 laurierblad
- 2 blikken kerstomaten van 400 g
- 250 ml kippenbouillon
- 1 koffielepel suiker
- 140 g groene olijven, ontpit
- 1 citroen, de schil geraspt en de citroen gehalveerd
- 1 blik met 400 g cannellinibonen, uitgelekt
- 160 g gebakken artisjokken
- 1 hele scharrelkip
- 1 citroen, de schil geraspt en de citroen gehalveerd
- 100 g boter
- Zout en peper
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op 200 °C (hetelucht).
-
2Om de saus te bereiden, verwarmt u de Le Creuset Signature Skillet van 30 cm met een scheutje olijfolie en bakt u de vlakgesneden zijde van de lookbol goudbruin. Voeg de kruiden toe en laat ze hun smaak vrijgeven. Voeg beide blikken tomaten en de bouillon toe, draai het vuur lager en laat sudderen. Kook 20 minuten en breng goed op smaak met zout en peper. Voeg 1 koffielepel suiker toe om door de zuurgraad van de tomaten te verminderen. Zet het vuur uit en voeg de citroenrasp en de olijven toe. Laat afkoelen. Om de kip te bereiden, vult u de de kipholte met de halve citroen. Til de huid voorzichtig op en schuif de boter onder de huid over de borst van de kip.
-
3Sluit de huid en breng royaal op smaak met zout - dit zorgt voor een knapperige huid en een sappige kipfilet. Zodra de saus is afgekoeld, plaatst u de kip in de saus en roostert u deze 1 uur in de oven of totdat hij gaar is. Nadat 70 minuten van de bereidingstijd zijn verstreken, legt u de cannellinibonen en artisjokken in de saus en blijft u nog 20 minuten braden. Haal uit de oven, snijd de kip aan en serveer indien gewenst warm in de saus met knapperig brood.