Chocolatelekkernij met frambozensorbet

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
Chocolatelekkernij met frambozensorbet
INGREDIЁNTEN
  • Eieren
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 50 gr pure chocolade 70%
  • 20 gr boter
  • 10 gr vloeibar e room
  • 20 gr eigeel
  • 75 gr eiwit
  • 25 gr fijne kristalsuiker
  • 150 gr frambozenpulp
  • 25 gr kristalglucose
  • 80 gr water
  • 50 gr suiker
  • 2 gr sorbetstabilisator
  • 87 gr natuur yoghur t
  • 1 schil van een bergamotcitroen
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de chocolade, de boter en de room au bain-marie.
  • 2
    Klop het eiwit op, vermeng goed met de kristalsuiker en voeg dan het eigeel toe.
  • 3
    Meng de twee bereidingen onder elkaar, het mengsel moet glad en homogeen zijn.
  • 4
    Bak gedurende 2 min. op 180°C in een geventileerde oven.
  • 5
    Verwarm het water, de kristalglucose, de kristalsuiker samen met de stabilisator op 83°C.
  • 6
    Giet ver volgens over de frambozenpulp, de natuur yoghur t en de schil van bergamotcitroen.
  • 7
    Laat 24 uur r usten, mix en bewaar in de diepvriezer.