Chocoladetruffels

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
4-6 4-6
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 50 g ongesuikerd cacaopoeder
  • 20 g zachte boter
  • 10 cl volle room
  • 250 g chocolade
  • Bereidingswijze

  • 1
    Breng de room aan de kook in een kookpan. Zet opzij. Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt ze au bain marie of op een zeer zacht vuur in een andere kookpan met 1 eetlepel water. Als de chocolade gesmolten is, neemt u de pan van het vuur en voegt u met een garde de room en de boter toe tot u een glad en homogeen mengsel verkrijgt. Laat afkoelen en zet 6 uur in de koelkast. Na deze rusttijd neemt u de ganache uit de koelkast. Doe het cacaopoeder in een diep bord. Neem telkens wat lichtjes verharde ganache met een lepeltje. Maak bolletjes van de gewenste grootte voor de truffels. Rol ze vervolgens in het cacaopoeder en leg ze opnieuw in de koelkast tot het moment dat u ze serveert. Vervolgens kunt u elke truffel in een papieren vormpje leggen en in een pot in aardewerk schikken. Een mooi lint in organdie of een beetje raffia, en u hebt meteen een origineel cadeau voor onder de kerstboom.
  • 2
    Vervolgens kunt u elke truffel in een papieren vormpje leggen en in een pot in aardewerk schikken. Een mooi lint in organdie of een beetje raffia, en u hebt meteen een origineel cadeau voor onder de kerstboom.