- Eieren
Ingrediёnten
- 1 rol kruimeldeeg
- 250 g pure chocolade
- 150 g boter, in blokjes
- 60 ml water
- 4 eieren, gesplitst
- 100 g suiker
- Frambozen voor de afwerking
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2Vet de taartvorm in met boter. Leg het kruimeldeeg voorzichtig in de vorm, druk goed aan bij de randen en prik er enkele keren in. Bedek eerst met bakpapier en dan met bakbonen.
-
3Bak de bodem gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven, verwijder het bakpapier en de bakbonen en laat afkoelen.
-
4Hak de chocolade in stukjes en laat hem samen met de boter en het water au bain-marie smelten. Roer regelmatig zodat de ingredienten goed gemengd worden.
-
5Laat even afkoelen en voeg het eigeel toe.
-
6Klop de eiwitten tot schuim en voeg ondertussen de suiker toe.
-
7Schep de geklopte eiwitten voorzichtig door het chocolademengsel en giet het mengsel dan in de taartbodem.
-
8Laat minstens drie uur afkoelen. Werk af met rood fruit.