- Eieren
Ingrediёnten
- 113 g bitterzoete of halfzoete chocolade, in stukjes gehakt
- 6 eetlepels ongezouten boter, in blokjes
- ½ kop kristalsuiker
- 3 grote eieren
- 1/3 kop puur of ‘Hollands’ cacaopoeder, gezeefd
- ½ koffielepel oploskoffie
- Snuifje zout
- 1 koffielepel vanille-extract
- 170 gram verse frambozen
- ¼ kop kristalsuiker
- 2 eetlepels porto
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op 190°C. Vet de bodem en de zijkanten van de hartvormige stoofpan van Le Creuset rijkelijk in met boter. Doe de chocolade en de boter in een au bain-marie-pan of een hittebestendige kom boven een pot met zachtjes kokend water. Roer totdat alles gesmolten is tot een glad mengsel. Neem van het vuur en klop de suiker eronder. Voeg een voor een de eieren toe en klop telkens goed onder elkaar. Voeg het cacaopoeder, de oploskoffie en het zout toe en klop tot alles goed gemengd is. Roer de vanille eronder.
-
2Giet het beslag in de stoofpan. Bak gedurende 30 minuten of totdat slechts enkele vochtige kruimels aan een tandenstoker blijven kleven wanneer je ermee in het midden prikt. Stort uit op een rooster en laat 5 tot 10 minuten afkoelen alvorens op te dienen (de cake zal lichtjes inzakken).
-
3Doe voor de saus de frambozen samen met de suiker en de porto in een kleine steelpan. Breng aan de kook en laat gedurende ongeveer 15 minuten koken terwijl je af en toe roert totdat de frambozen uiteenvallen en saus ingedikt is. Gebruik de saus zo of roer hem eerst door een fijne zeef voor een gladdere textuur. Druppel over de cake en dien indien gewenst op met een flinke schep vanille-ijs.
-
4Smakelijk eten!Noot:Deze cake wordt best lauw geserveerd. Met zijn decadente smaak en zijdeachtige textuur is hij ideaal om met iemand speciaal te delen. Dit dessert is op zijn best wanneer het afgewerkt wordt met wat frambozen-portosaus.
-
5Deze cake wordt best lauw geserveerd. Met zijn decadente smaak en zijdeachtige textuur is hij ideaal om met iemand speciaal te delen. Dit dessert is op zijn best wanneer het afgewerkt wordt met wat frambozen-portosaus.