- Chocolade
Ingrediёnten
- 3 el boter
- 2 el cacaopoeder
- 85 g chocolade
- ½ el vanille-extract
- 2 eieren, gescheiden
- 2 el suiker
- Een snuifje zout
- Een snuifje wijnsteenpoeder
-
Bereidingswijze
-
1Gebruik 1 eetlepel boter om de 4 ramekins in te vetten. Bepoeder de binnenkant van de ramekins met cacaopoeder, klop de overtollige cacao uit en hergebruik hem voor de overige ramekins.
-
2Smelt de chocolade met de overblijvende boter in een grote kom boven een pot met kokend water. Roer af en toe tot de massa glad is. Neem van het vuur en voeg het vanille-extract toe. Klop de eigelen een per een erbij tot alles glad is. Reserveer.
-
3Klop in een andere grote kom de eiwitten met de suiker, het zout en het wijnsteenpoeder tot stijve pieken. Gebruik een metalen lepel en spatel de eiwitten zachtjes door de chocolade. Verdeel het beslag over de 4 ramekins.
-
4Bak tot ze gerezen en gaar zijn. Dit duurt ongeveer 10 à 15 minuten. Dien onmiddellijk op.