- Chocolade
Ingrediёnten
- 500 ml volle melk
- 1 vanillestokje, geschraapt
- 125 g bloem
- 250 g witte suiker
- 3 eierdooiers
- 20 g bitter cacaopoeder
- 30 g cacaopoeder
-
Bereidingswijze
-
1Breng de melk samen met de geschraapte vanillezaadjes aan de kook. Dek af en laat afkoelen.
-
2Meng de bloem, de suiker en 20 g cacaopoeder in een kom en giet er dan de afgekoelde melk bij. Voeg de eierdooiers toe en meng met een spatel. Zeef het en zet het 12 tot 24 uur in de koelkast.
-
3Haal het mengsel de volgende dag 60 minuten voor het bakken uit de koelkast. Vet de kopjes van de Le Creuset-schaal voor cannelé’s in en giet ze voor ¾ vol met het mengsel.
-
4Verwarm de oven voor op 220°C. Bak 10 minuten op 220°C en daarna nog 60 minuten op 180°C.
-
5Controleer de kleur van de cannelé’s aan het einde van de baktijd. Als het gebak nog licht van kleur is, bak het dan nog 5 minuten.
-
6Laat de cannelé’s afkoelen in de vorm. Haal ze eruit wanneer ze afgekoeld zijn. Rol de cannelé’s voor het opdienen in cacaopoeder.
-
7Tip van de chef:
-
8Het deeg mag niet worden opgeklopt, want anders lopen de cannelé’s over tijdens het bakken.