
De volle smaak van pure chocolade wordt in deze cake versterkt door het toevoegen van koffie. Afgewerkt met wat frambozen en poedersuiker smaakt hij heerlijk als dessert of als verwenmoment bij het vieruurtje!
INGREDIЁNTEN
- Chocolade
Ingrediёnten
Bereidingswijze
Ingrediёnten
- 225 g boter, en wat extra om in te vetten
- 250 g pure chocolade
- 1 kl instantkoffie
- 5 medium eieren
- 75 g basterdsuiker
- 75 g bloem, gezeefd
- 175 g verse frambozen
- Wat bloemsuiker, om te bestrooien
-
Bereidingswijze
-
1Vet de binnenkant van de hartvormige stoofpan in en bekleed de onderkant met bakpapier.
-
2Doe de chocolade, boter, koffie en 1 eetlepel water in een steelpannetje. Zet op halfhoog vuur en smelt alles, roer af en toe. Laat even afkoelen.
-
3Doe de eieren en de suiker in een grote kom en klop tot een dikke, bleke massa. (Dit kan 4 à 5 minuten duren met de elektrisch handklopper).
-
4Gebruik een metalen lepel en spatel de chocolademengeling voorzichtig door de eieren en de suiker, gevolgd door de bloem.
-
5Giet het cakebeslag in de stoofpan en strooi er de frambozen gelijkmatig over.
-
6Bak in het midden van de oven gedurende 40 à 45 minuten of tot de cake goed gerezen is en terugveert bij het aanraken.
-
7Laat de cake gedurende 10 minuten afkoelen en ga dan met een spatel rond de rand van de stoofpan en ontvorm de cake op een grote schotel.
-
8Wanneer de cake afgekoeld is, verwijder het bakpapier en draai de cake terug om zodat de frambozen bovenaan liggen. Bepoeder met bloemsuiker voor het opdienen.
Je kan ook bevroren frambozen gebruiken. Laat ze goed ontdooien en giet het overtollige sap weg.
