Chocoladecake met frambozen

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 1 uur Minder dan 1 uur
PORTIES
8-10 8-10
Chocoladecake met frambozen
De volle smaak van pure chocolade wordt in deze cake versterkt door het toevoegen van koffie. Afgewerkt met wat frambozen en poedersuiker smaakt hij heerlijk als dessert of als verwenmoment bij het vieruurtje!
INGREDIЁNTEN
  • Chocolade
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 225 g boter, en wat extra om in te vetten
  • 250 g pure chocolade
  • 1 kl instantkoffie
  • 5 medium eieren
  • 75 g basterdsuiker
  • 75 g bloem, gezeefd
  • 175 g verse frambozen
  • Wat bloemsuiker, om te bestrooien
  • Bereidingswijze

  • 1
    Vet de binnenkant van de hartvormige stoofpan in en bekleed de onderkant met bakpapier.
  • 2
    Doe de chocolade, boter, koffie en 1 eetlepel water in een steelpannetje. Zet op halfhoog vuur en smelt alles, roer af en toe. Laat even afkoelen.
  • 3
    Doe de eieren en de suiker in een grote kom en klop tot een dikke, bleke massa. (Dit kan 4 à 5 minuten duren met de elektrisch handklopper).
  • 4
    Gebruik een metalen lepel en spatel de chocolademengeling voorzichtig door de eieren en de suiker, gevolgd door de bloem.
  • 5
    Giet het cakebeslag in de stoofpan en strooi er de frambozen gelijkmatig over.
  • 6
    Bak in het midden van de oven gedurende 40 à 45 minuten of tot de cake goed gerezen is en terugveert bij het aanraken.
  • 7
    Laat de cake gedurende 10 minuten afkoelen en ga dan met een spatel rond de rand van de stoofpan en ontvorm de cake op een grote schotel.
  • 8
    Wanneer de cake afgekoeld is, verwijder het bakpapier en draai de cake terug om zodat de frambozen bovenaan liggen. Bepoeder met bloemsuiker voor het opdienen.
 
Je kan ook bevroren frambozen gebruiken. Laat ze goed ontdooien en giet het overtollige sap weg.
 
 
Le Creuset