- Chocolade
Ingrediёnten
- 225 g boter, en wat extra om in te vetten
- 250 g pure chocolade
- 1 kl instantkoffie
- 5 medium eieren
- 75 g basterdsuiker
- 75 g bloem, gezeefd
- 175 g verse frambozen
- Wat bloemsuiker, om te bestrooien
-
Bereidingswijze
-
1Vet de binnenkant van de hartvormige stoofpan in en bekleed de onderkant met bakpapier.
-
2Doe de chocolade, boter, koffie en 1 eetlepel water in een steelpannetje. Zet op halfhoog vuur en smelt alles, roer af en toe. Laat even afkoelen.
-
3Doe de eieren en de suiker in een grote kom en klop tot een dikke, bleke massa. (Dit kan 4 à 5 minuten duren met de elektrisch handklopper).
-
4Gebruik een metalen lepel en spatel de chocolademengeling voorzichtig door de eieren en de suiker, gevolgd door de bloem.
-
5Giet het cakebeslag in de stoofpan en strooi er de frambozen gelijkmatig over.
-
6Bak in het midden van de oven gedurende 40 à 45 minuten of tot de cake goed gerezen is en terugveert bij het aanraken.
-
7Laat de cake gedurende 10 minuten afkoelen en ga dan met een spatel rond de rand van de stoofpan en ontvorm de cake op een grote schotel.
-
8Wanneer de cake afgekoeld is, verwijder het bakpapier en draai de cake terug om zodat de frambozen bovenaan liggen. Bepoeder met bloemsuiker voor het opdienen.