- Chocolade
Ingrediёnten
- 150 g hele gepelde amandelen
- 400 g pure chocolade (minimum 65% cacaobestanddelen)
- 12 muntblaadjes
- 50 ml neutrale olie
- 1 snuifje zout
- 150 g frambozen
-
Bereidingswijze
-
1Rooster de amandelen in een droge pan tot ze goudbruin worden. Roer ze af en toe om zodat ze niet aanbranden. Reserveer en laat afkoelen.
-
2Breek de chocolade in stukken en hak de muntblaadjes fijn. Laat ze samen smelten in een hittebestendige kom geplaatst boven een waterbad en roer af en toe. Zorg ervoor dat de bodem van de kom het water niet raakt, anders verbrandt de chocolade.
-
3Klop de olie door de chocolade met een garde. Roer er dan het zout onder.
-
4Vet een bakplaat lichtjes in met boter of olie en bekleed vervolgens met boterhampapier of bakpapier. Het papier zal aan de bakvorm blijven plakken. Zorg ervoor dat het papier uitsteekt aan twee tegenoverstaande zijden. Zo kunnen deze uiteinden als "handvatten" dienen om de chocolade te ontvormen.
-
5Verdeel vervolgens de amandelen over de bakplaat en giet daar de chocolademengeling over. Klop een paar keer met het blik op het aanrecht en beweeg het heen en weer om de chocolade goed te verdelen en opdat er geen luchtbellen ontstaan.
-
6Snij nu de frambozen in de lengte in twee en druk ze in de chocolade.
-
7Laat de chocolade op een koele plek gedurende ong. 4 uur volledig afkoelen.
-
8Neem nu de chocoladeblok met behulp van de bakpapieren handvatten uit de vorm. Snij met een scherp mes in grote stukken van verschillende vormen. Pak de stukken in aluminiumfolie, boterhampapier of vershoudfolie in en bewaar ze in een doos in de koelkast.