- Bloem
Ingrediёnten
- 150 g fijne suiker
- 2 el water
- 200 ml slagroom
- 80 g gezouten boter, in blokjes gesneden
- 2 tl zeezout (fleur de sel)
- 4 middelgrote eieren
- 80 g fijne suiker
- 50 g tarwebloem, gezeefd
- 100 g pure chocolade (minimum 70% cacao)
- 100 g ongezouten boter
- 20 g boter
- 2 el bloem, om te bestuiven
-
Bereidingswijze
-
1Maak eerst de karamel zeezout, doe de suiker en het water in een steelpan en zet deze 4-5 minuten op een middelhoog vuur. Haal de pan van het vuur wanneer de siroop een mooie gouden karamelkleur krijgt. Giet de room er voorzichtig bij – de caramel zal wat borrelen – en meng met een silicone spatel. Werk de karamel af door de boter en het zeezout toe te voegen en laat het geheel afkoelen.
-
2Warm de oven voor op 230 °C/ 210 °C heteluchtoven/ gasoven stand 8.
-
3Maak het chocoladebeslag door de eieren en de suiker 3 minuten lang krachtig te kloppen tot een luchtig, schuimend geheel. Voeg voorzichtig de bloem toe.
-
4Smelt de chocolade en de boter in een kom in de magnetron (gedurende 2 minuten op 600 W) of au bain-marie. Laat dit mengels enkele minuten afkoelen en voeg deze toe aan het schuimend geheel en meng voorzichtig tot een zijdezacht glanzend beslag ontstaat.
-
5Vet de ramekins in met boter en bestuif ze met wat bloem. Verdeel het chocoladefondantbeslag over de 4 ramequins en giet 1 eetlepel zeezoutkaramel in het midden.
-
6Bak gedurende 8-10 minuten gaar in de voorverwarmde oven en laat een minuut afkoelen voor het serveren. Bon Appétit!