- Groenten
Ingrediёnten
- 1 kl komijnzaad
- 300 g witte kool
- 1 kleine gele paprika
- 1 kleine rode paprika
- 1 rode ui
- 2 à 3 el witte balsamicoazijn
- 4 el limoensap
- 1 el bruine suiker
- Zout
- 2 à 3 el olijfolie
- 1 el chilivlokken
- 2 à 3 el chakalaka (medium hot, Afrikaanse specerijenmix)
- 4 stengels peterselie
- Peper
-
Bereidingswijze
-
1Rooster de komijnzaden in een droge pan.
-
2Verwijder de buitenste blaadjes van de kool. Snij de kool in 4, verwijder de voet en snij in dunne reepjes. Was de paprika's, snij ze in vier, verwijder de zaadlijsten en snij ze in brede repen van ½ cm.
-
3Versnipper de rode ui.
-
4Klop de balsamicoazijn met het limoensap, 4 el water, de suiker, 1 el zout en olijfolie. Kruid met de chilivlokken en de chakalaka. Pluk de peterselieblaadjes en snij ze in reepjes. Meng de witte kool met de paprika, de ui, de peterselie, het komijnzaad en de dressing en laat afgedekt marineren gedurende 3 à 4 uur (bij voorkeur een hele nacht). Kruid met peper en zout voor het opdienen.