Ceviche met citrusgarnalen, radijs en ingemaakte rode ui

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
6-8 6-8
Ceviche met citrusgarnalen, radijs en ingemaakte rode ui
Deze kleurrijke garnalenceviche met drie soorten citrus en pittige ingelegde uien is het perfecte voorgerecht voor een zomers diner. In onze versie worden de garnalen kort gekookt om te zorgen dat ze stevig zijn en een korte bereidingstijd hebben. Daarna worden ze gemengd met sinaasappel, pompelmoes en limoen voor een zoetzure mix van citrusvruchten. Na het toevoegen van radijs voor een knappertje en geroosterde rode peper voor wat zoetheid, wordt het samen met krokante bakbanaanchips geserveerd om te dippen. Ceviche kan het beste gekoeld worden geserveerd – bewaar het afgedekt in de visovenschaal in de koelkast tot je klaar bent om te serveren. Het aardewerk blijft koud aan tafel, waardoor de ceviche altijd op de perfecte temperatuur blijft.
INGREDIЁNTEN
  • Vis & zeevruchten
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 250 ml appelciderazijn
  • 125 ml water
  • 3 el kristalsuiker
  • 1 tl zout
  • 1/2 rode ui, dun gesneden
  • 680 g garnalen, gepeld en ontdaan van darm
  • 2 sinaasappels
  • 1 pompelmoes
  • 60 ml limoensap
  • 60 gr gehakte geroosterde rode paprika
  • 6 gr gehakte koriander/korianderbladeren
  • 2 lente- of bosuien, dun gesneden
  • 60 gr radijsjes, in halve maan gesneden
  • Bakbananenchips of -reepjes. Je kunt ook maïs nacho's gebruiken
  • 1 limoen, in partjes gesneden
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de appelazijn, het water, de suiker en het zout in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Breng het mengsel aan de kook en roer tot de suiker en het zout zijn opgelost. Dit duurt ongeveer 1 minuut. Voeg de rode ui toe aan het azijnmengsel en haal van de hitte af. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en plaats dan in de koelkast om verder af te koelen. De ingelegde rode ui kan tot een week van tevoren worden gemaakt.
  • 2
    Breng een kleine steelpan met water aan de kook. Voeg de garnalen toe, roer en haal ze onmiddellijk van de hitte af. Laat de garnalen ongeveer 5 minuten in het warme water tot ze stevig en roze zijn. Laat de garnalen uitlekken en plaats ze in een grote mengkom.
  • 3
    Maak van de sinaasappels en pompelmoes partjes en voeg toe aan de kom met de garnalen. Knijp het resterende sap uit de kernen van sinaasappel en pompelmoes en voeg het toe aan de kom. Voeg het limoensap, de geroosterde rode paprika, koriander, lente- of bosui en radijs toe aan de kom en roer door elkaar. Breng op smaak met zout en verplaats naar een ovenschaal van aardewerk met deksel. Bewaar minstens 1 uur of maximaal 1 nacht in de koelkast om af te koelen.
  • 4
    Serveer de ceviche samen met de ingelegde uien, bakbanaanchips en limoenpartjes.