- Vis & zeevruchten
Ingrediёnten
- 250 ml appelciderazijn
- 125 ml water
- 3 el kristalsuiker
- 1 tl zout
- 1/2 rode ui, dun gesneden
- 680 g garnalen, gepeld en ontdaan van darm
- 2 sinaasappels
- 1 pompelmoes
- 60 ml limoensap
- 60 gr gehakte geroosterde rode paprika
- 6 gr gehakte koriander/korianderbladeren
- 2 lente- of bosuien, dun gesneden
- 60 gr radijsjes, in halve maan gesneden
- Bakbananenchips of -reepjes. Je kunt ook maïs nacho's gebruiken
- 1 limoen, in partjes gesneden
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de appelazijn, het water, de suiker en het zout in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Breng het mengsel aan de kook en roer tot de suiker en het zout zijn opgelost. Dit duurt ongeveer 1 minuut. Voeg de rode ui toe aan het azijnmengsel en haal van de hitte af. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en plaats dan in de koelkast om verder af te koelen. De ingelegde rode ui kan tot een week van tevoren worden gemaakt.
-
2Breng een kleine steelpan met water aan de kook. Voeg de garnalen toe, roer en haal ze onmiddellijk van de hitte af. Laat de garnalen ongeveer 5 minuten in het warme water tot ze stevig en roze zijn. Laat de garnalen uitlekken en plaats ze in een grote mengkom.
-
3Maak van de sinaasappels en pompelmoes partjes en voeg toe aan de kom met de garnalen. Knijp het resterende sap uit de kernen van sinaasappel en pompelmoes en voeg het toe aan de kom. Voeg het limoensap, de geroosterde rode paprika, koriander, lente- of bosui en radijs toe aan de kom en roer door elkaar. Breng op smaak met zout en verplaats naar een ovenschaal van aardewerk met deksel. Bewaar minstens 1 uur of maximaal 1 nacht in de koelkast om af te koelen.
-
4Serveer de ceviche samen met de ingelegde uien, bakbanaanchips en limoenpartjes.