- Vis & zeevruchten
Ingrediёnten
- 100 g verse zalm
- 80 g gerookte zalm
- 500 ml volle melk
- 125 g bloem
- 3 eierdooiers
- 70 g slagroom
- 1 bosje fijngehakte bieslook
- 5 g zout
- 5 g gemalen peper
-
Bereidingswijze
-
1Snijd de verse zalm in blokjes en de gerookte zalm in reepjes.
-
2Meng de melk en de eierdooiers in een mengkom. Voeg de natte ingrediënten in drie fasen toe aan de droge ingrediënten om klonters te voorkomen en meng met een spatel. Breng op smaak met zout en peper. Laat het mengsel 5 tot 12 uur rusten in de koelkast.
-
3Haal het mengsel 1 uur voor het bakken uit de koelkast. Vet de kopjes van de Le Creuset-schaal voor cannelé’s in en giet het mengsel erin.
-
4Verwarm de oven voor op 160°C. Bak 40 minuten op 160°C en laat 10 minuten afbakken op 180°C.
-
5Laat de cannelé’s afkoelen in de schaal. Haal ze eruit als ze afgekoeld zijn (als ze eruit gehaald worden terwijl ze nog warm zijn, zullen ze inzakken).
-
6Topping: Versier met een plakje gerookte zalm en serveer met een salade.
-
7Tip van de chef: Het deeg mag niet worden opgeklopt, want anders lopen de cannelé’s over tijdens het bakken.