Cannelé met amandelmelk en roze chocolade

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
VOORBEREIDINGSTIJD
Meer dan 2 uur. Meer dan 2 uur.
BEREIDINGSTIJD
Meer dan 2 uur Meer dan 2 uur
PORTIES
+10 +10
Cannelé met amandelmelk en roze chocolade
De perfecte afsluiter van uw Valentijnsdiner! Deze zoete tonkabooncannelé omhuld met roze witte chocolade is het lekkerst met verse frambozen of aardbeien en uw favoriete fles crémant.
INGREDIЁNTEN
  • Bloem
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

VOOR DE CANNELÉ
  • 500 ml amandelmelk
  • Vanilleboonzaden of een halve geraspte tonkaboon
  • 160 g bloem
  • 250 g witte suiker
  • 3 eidooiers
VOOR DE TOPPING
  • 100 g witte chocolade
  • 5-7 druppels rode voedingskleurstof
  • Frambozen of aardbeien
  • Bereidingswijze

  • 1
    Laat de melk en de geraspte tonkaboon sudderen. Dek af en laat afkoelen.
  • 2
    Meng de bloem en de suiker in een kom en giet vervolgens de afgekoelde melk erbij. Voeg de eierdooiers toe en meng met een spatel. Zeef en zet voor 12 tot 24 uur in de koelkast.
  • 3
    Haal het mengsel de volgende dag 60 minuten voor het bakken uit de koelkast. Vet de cups van de Le Creuset Cannelé-bakvorm in en giet het mengsel in de cups.
  • 4
    Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 5
    Bak 10 minuten lang op 220 °C en vervolgens 60 minuten lang op 180 °C. Controleer de kleur van de cannelés aan het einde van de baktijd. Als ze nog steeds licht van kleur zijn, bak dan nog eens 5 minuten.
  • 6
    Laat de cannelés afkoelen in de bakvorm voordat u ze eruit haalt.
  • 7
    Smelt de witte chocolade au bain-marie en kleur het met een paar druppels rode kleurstof.
  • 8
    Giet de chocolade over de cannelés en laat ze in de koelkast opstijven of besprenkel ze voor het opdienen.
  • 9
    Garneer ze met frambozen of aardbeien.
  • 10
    Tip van de chef: Het deeg mag niet worden opgeklopt, anders zullen de cannelés tijdens het koken overlopen. Mocht het beslag 's nachts vanzelf uit elkaar vallen, breng het dan voorzichtig weer samen met een spatel.