Ingrediёnten
- 30 ml olijfolie
- 115 g guanciale, dun gesneden (of gerookte buikspek)
- 1 tl chilivlokken
- ½ tl gemalen zwarte peper
- 4 sjalotten, fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 4x blikken ingeblikte cherrytomaten van 400 g
- 350 g gedroogde bucatinipasta
- Zout naar smaak
- Geraspte Pecorino kaas, om te serveren
-
Bereidingswijze
-
1Verhit de olijfolie in de Le Creuset Signature Koekenpan van 28 cm op middelhoog vuur. Voeg de guanciale of gerookte buikspek toe en sauteer tot knapperig en goudbruin, ongeveer 4 minuten. Voeg de chilivlokken en zwarte peper toe en roer. Voeg vervolgens de sjalotten toe en sauteer tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook toe en bak tot je het begint te ruiken. Voeg vervolgens de tomaten uit blik toe met een half blik water. Zet het vuur laag en kook ongeveer 30 minuten lang en roer af en toe totdat de saus dikker wordt. Laat de saus gedurende 20 minuten rusten en trekken (tomatensauzen zijn de volgende dag altijd het lekkerst, of als je ze even laat rusten).
-
2Kook ondertussen de pasta volgens de instructies op het pakje, giet af en besprenkel met olijfolie (houd indien nodig wat pastawater over). Strooi het door de pastasaus en rasp de Pecorino kaas eroverheen; voeg zo nodig een beetje pastawater toe om los te maken. Serveer met verse basilicum als je wil en eet meteen na het serveren.