Bretoense blauwe kreeft, gekookt in een verzegelde stoofpan met de dampen van bergoregano

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
Bretoense blauwe kreeft, gekookt in een verzegelde stoofpan met de dampen van bergoregano
INGREDIЁNTEN
  • Zeevruchten
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 2 Bretoense blauwe kreeften
  • 1 liter water
  • 100g bergoregano
Voor het deeg om de stoofpan mee te verzegelen:
  • 150 g bloem
  • 1 eiwit
  • 1 snuifje zout
  • 10cl water
  • Bereidingswijze

  • 1
    Doe de bloem in een schaal. Maak een kuiltje en doe er het eiwit en het snuifje zout in. Kneed voorzichtig met de hand. Voeg 10 cl water toe en kneed totdat u een tamelijk kleverig deeg bekomt.
  • 2
    Giet in de stoofpan de liter water en strooi de bergoregano over de bodem van de stoofpan. Plaats er de twee kreeften in. Zet het deksel op de stoofpan en sluit hermetisch af door hem te verzegelen met behulp van het deeg dat u reeds op voorhand bereid heeft. Kook gedurende 25 minuten op een middelmatig vuur.Verbreek na deze 25 minuten de korst van het deeg waarmee de stoofpan verzegeld is. Haal de kreeften eruit. Laat hen enkele minuten afkoelen op kamertemperatuur en snijd hen dan in de lengte in twee. Eet smakelijk!