- Vlees
Ingrediёnten
- 1 el olie
- 1 kleine rode ui, versnipperd
- 1 teentje knoflook, geplet
- Zeezout & versgemalen zwarte peper
- 75 g chorizo, gesneden in halve maantjes
- 300 g gekookte aardappel, in blokjes
- 1/2 el gerookte paprika
- 1/2 el Sriracha, naar keuze
- 2 grote el gebakken bonen
- 2 eieren
- Peterselie, om af te werken
-
Bereidingswijze
-
1Verwarm de oven voor op: 200°C/ Hetelucht 180°C/ Gasstand 6
-
2Warm eerst de olie op in een koekenpan op halfhoog vuur en voeg dan de ui toe. Laat 4 à 5 minuten bakken tot de ui glazig wordt. Voeg de knoflook toe samen met een snufje zout en laat nog 1 minuut bakken.
-
3Voeg de gesneden chorizo toe en bak 2 à 3 minuten tot hij krokant wordt en de olie loslaat. Voeg de gekookte aardappel toe met de paprika en meng alle ingrediënten.
-
4Voeg indien gewenst de Sriracha toe en dan de gebakken bonen. Roer zodat alle ingrediënten gemengd worden. Kruid met een beetje peper en zout.
-
5Neem de pan van het vuur en maak twee kuiltjes in de aardappelmix. Breek een ei in elk kuiltje en zet in de oven gedurende 5 à 8 minuten. Zo stolt het eiwit maar blijft het eigeel vloeibaar.
-
6Haal de pan uit de oven en bestrooi met grofgehakte peterselie. Dien op met geroosterd zuurdesembrood.
-
7Dit gerecht is lekker op zichzelf maar kan ook met gekruimelde feta of harde geitenkaas gegeten worden.
-
8Maak een vegetarische schotel door de chorizo te vervangen door blokjes vegetarische worst of gerookte tofu.