- Groenten
Ingrediёnten
- 1 middelgrote knolselder
- 100 ml olijfolie
- 1 ui, in dunne halve ringen
- 4 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden
- 4 laurierblaadjes
- ½ bosje verse tijmblaadjes
- 1 liter groentebouillon
- 2 middelgrote prei, gewassen, ingesneden en in rondjes van 1 cm gesneden
- 1 blik van 400 g cannellinibonen, uitgelekt
- 75 g orzo-pasta
- 1 bosje peterselie, blaadjes geplukt en gehakt
- Zout en versgemalen zwarte peper
- Parmezaanse kaas geraspt, ter garnering
-
Bereidingswijze
-
1Leg de knolselder op een grote snijplank en gebruik een groot en scherp koksmes om de taaie schil van de knol weg te snijden. Snijd het geschilde stuk in blokjes van 3-4 cm.
-
2Zet de Provençaalse sauteerpan op het vuur, voeg een beetje olijfolie toe en warm deze langzaam op vanaf de laagste stand tot middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook met een beetje peper en zout voor 6-8 minuten.
-
3Voeg nu de knolselder, laurier en de tijm toe en laat het geheel 10 minuten bakken. Roer regelmatig door.
-
4Giet de groentebouillon erbij en voeg de prei en de bonen toe. Roer goed door en zet het vuur laag. Laat alles 25-30 minuten zachtjes koken met de deksel erop.
-
5Roer nu de Orzo pasta erdoor en laat alles met de deksel erop nog 20 minuten koken. Controleer tussendoor of de groenten niet uitdrogen, voeg dan beetjes bouillon toe.
-
6Schep de peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout. Laat alles 10 minuten rusten voor het serveren. Garneer eventueel met de Parmezaanse kaas. Bonne Appétit!