- Fruit
Ingrediёnten
- 400 g verse of ingevroren bessen
- 60 g basterdsuiker
- 2 el melk
- 2 kl gelatinepoeder
- 500 ml opgeklopte room
- Microkruiden
- Shortbread (in de winkel gekocht)
- Gevriesdroogde frambozen
- Verse bessen
- Gepofte rijst of gierst
- 1 à 2 bieten
- 250 ml suiker
- 250 ml water
-
Bereidingswijze
-
1Mix de bessen tot een puree en giet ze door een fijne zeef in een sauspan. Los in een kom de gelatine op in koude melk. Zet de sauspan op een zacht vuur, voeg de suiker toe aan de bessenpuree en roer tot de suiker opgelost is. Voeg de melk met gelatine toe en roer goed (laat het mengsel niet koken). Neem van het vuur en laat afkoelen.
-
2Klop de room in zachte pieken. Spatel de bessenpuree in delen door de room zodat de lucht niet uit de room verdwijnt. Verdeel het mengsel over vier Le Creuset ontbijtkommen van de Botanique Collection en laat in de koelkast opstijven gedurende 2 à 3 uur.
-
3Dien op met gevriesdroogde frambozen, zelfgeplukte wilde bessen, gepofte rijst of gierst, vanilleshortbread en gekonfijte schijfjes biet.
-
4Zo maakt u de gekonfijte biet:
-
5Snij de biet in dunne schijfjes. Maak een suikersiroop door de suiker in het water op te lossen en 2 minuten te laten sudderen. Voeg de schijfjes biet toe en laat 5 minuten sudderen.
-
6Haal de biet uit de siroop en leg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat opstijven op kamertemperatuur.