Boontjes met Geroosterde Amandel Flakes and Kokos

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
4-6 4-6
Boontjes met Geroosterde Amandel Flakes and Kokos
Simpel, heerlijk, het perfecte bijgerecht. Sperziebonen zijn ideaal om naast uw favoriete hoofdgerechten te serveren, van Kalua tot Thaise curry. Dit gerecht is geïnspireerd op de smaken van Hawaï, dus we raden aan om dit gerecht naast ons Kalua recept te serveren.
INGREDIЁNTEN
  • Groenten
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 500 g boontjes
  • 2-3 el boter
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1/8 kl paprikapoeder
  • 1 el verse gember, geraspt
  • ½ kl zout
  • ¼ el zers gemalen zwarte peper
  • 3 el geroosterde amandel flakes
  • 3 el kokos, geroosterd
  • Bereidingswijze

  • 1
    Was en maak de boontjes schoon en verwijder eventueel draadjes.
  • 2
    Blancheer ze in kokend gezouten water voor ongeveer 4 minuten, laat ze uitlekken in een zeef en spoel af onder koud water. Zet apart.
  • 3
    Doe intussen de helft van de boter in een steelpan op middelhoog vuur, voeg de sjalot toe en fruit 2-3 minuten. Voeg de knoflook, paprikapoeder en gember toe en bak nog 1-2 minuten. Verwijder en zet apart.
  • 4
    Doe de resterende boter en sperziebonen in de pan en breng op smaak met zout. Kook ongeveer 5-7 minuten al roerend.
  • 5
    Voeg het sjalot- en knoflookmengsel weer toe aan de pan, roer en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers en kokoschips.
  • 6
    Serveer onmiddellijk.