
Simpel, heerlijk, het perfecte bijgerecht. Sperziebonen zijn ideaal om naast uw favoriete hoofdgerechten te serveren, van Kalua tot Thaise curry. Dit gerecht is geïnspireerd op de smaken van Hawaï, dus we raden aan om dit gerecht naast ons Kalua recept te serveren.
INGREDIЁNTEN
- Groenten
Ingrediёnten
Bereidingswijze
Ingrediёnten
- 500 g boontjes
- 2-3 el boter
- 1 sjalot, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1/8 kl paprikapoeder
- 1 el verse gember, geraspt
- ½ kl zout
- ¼ el zers gemalen zwarte peper
- 3 el geroosterde amandel flakes
- 3 el kokos, geroosterd
-
Bereidingswijze
-
1Was en maak de boontjes schoon en verwijder eventueel draadjes.
-
2Blancheer ze in kokend gezouten water voor ongeveer 4 minuten, laat ze uitlekken in een zeef en spoel af onder koud water. Zet apart.
-
3Doe intussen de helft van de boter in een steelpan op middelhoog vuur, voeg de sjalot toe en fruit 2-3 minuten. Voeg de knoflook, paprikapoeder en gember toe en bak nog 1-2 minuten. Verwijder en zet apart.
-
4Doe de resterende boter en sperziebonen in de pan en breng op smaak met zout. Kook ongeveer 5-7 minuten al roerend.
-
5Voeg het sjalot- en knoflookmengsel weer toe aan de pan, roer en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers en kokoschips.
-
6Serveer onmiddellijk.