- Groenten
Ingrediёnten
- 1 broccoli, in lange plakken gesneden
- 4 babycourgettes, zeer dun gesneden/in de lengte geschild
- 2 rode paprika's, in lange repen gesneden, ontpit
- 1 rode ui, fijngesneden
- Olijfolie
- Sap van 1 citroen
- Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- Kappertjes of kapperbessen voor erbij
- Focaccia, in sneetjes voor erbij
-
Bereidingswijze
-
1Bestrijk alle bereide groenten met olijfolie, zout en peper.
-
2Zet een vierkante grill van 24 cm van Le Creuset op middelhoog vuur. Leg, zodra de grill warm is, de groenten er soort voor soort op. Gril eerst de broccoli, gevolgd door de paprika's en de babycourgettes en wacht tot grillstrepen ontstaan en de groenten zacht worden. Zorg voor het beste resultaat dat de grillpan niet te vol is. Zet opzij.
-
3Doe de gesneden rode uitjes in een kom met het zout. Wrijf het zout in de uitjes en pers het citroensap erover uit. Laat inpekelen.
-
4Serveer de gegrilde groenten met de ingelegde uitjes, kappertjes en focaccia. Ook niet te versmaden met uw favoriete geitenkaas of een zachte, smeuïge ricotta (optioneel).