Antipasti in Italiaanse stijl

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Eenvoudig Eenvoudig
VOORBEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
BEREIDINGSTIJD
Minder dan 30 min. Minder dan 30 min.
PORTIES
4-6 4-6
Antipasti in Italiaanse stijl
Voeg smaak, textuur en aantrekkingskracht toe aan uw groenten door ze te bereiden op een grill van Le Creuset. Serveer met wat citroensap en een scheutje van de beste olijfolie die u kunt vinden. Probeer eens iets ander en bereid deze groenten op dezelfde manier maar dan gemarineerd in Aziatische dressings of een Harissa-olie.
INGREDIЁNTEN
  • Groenten
VOOR DIT RECEPT GEBRUIKEN WIJ HET LIEFST
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 1 broccoli, in lange plakken gesneden
  • 4 babycourgettes, zeer dun gesneden/in de lengte geschild
  • 2 rode paprika's, in lange repen gesneden, ontpit
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • Olijfolie
  • Sap van 1 citroen
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Kappertjes of kapperbessen voor erbij
  • Focaccia, in sneetjes voor erbij
  • Bereidingswijze

  • 1
    Bestrijk alle bereide groenten met olijfolie, zout en peper.
  • 2
    Zet een vierkante grill van 24 cm van Le Creuset op middelhoog vuur. Leg, zodra de grill warm is, de groenten er soort voor soort op. Gril eerst de broccoli, gevolgd door de paprika's en de babycourgettes en wacht tot grillstrepen ontstaan en de groenten zacht worden. Zorg voor het beste resultaat dat de grillpan niet te vol is. Zet opzij.
  • 3
    Doe de gesneden rode uitjes in een kom met het zout. Wrijf het zout in de uitjes en pers het citroensap erover uit. Laat inpekelen.
  • 4
    Serveer de gegrilde groenten met de ingelegde uitjes, kappertjes en focaccia. Ook niet te versmaden met uw favoriete geitenkaas of een zachte, smeuïge ricotta (optioneel).