Koken & onderhoud

Hoe de anti-aanbaklaag gebruiken

Getest. Vertrouwd. Levenslange garantie.

Onovertroffen prestaties

Met de anti-aanbaklaag van Le Creuset bereidt u overheerlijke maaltijden die van de kookplaat naar de oven en vervolgens naar de tafel kunnen worden gebracht.

De collectie biedt superieure resultaten en dagelijks gebruiksgemak. Deze keukenbenodigdheden, die zijn vervaardigd volgens onze legendarische standaarden, zijn niet alleen uitzonderlijk veerkrachtig – ze zijn ook uitzonderlijk veelzijdig.

Hard geanodiseerd gesmeed aluminium is een goede warmtegeleider en verspreidt de warmte gelijkmatig over de pan. Daarom is dit het perfecte materiaal om te koken zonder oververhitte plekken voor perfecte, gelijkmatige resultaten.
Image without a name

Ontdek het assortiment

Bereid de heerlijkste gerechten met minimale inspanning in de keuken.
 

Snel en eenvoudig koken

De collectie met anti-aanbaklaag is perfect voor delicate ingrediënten zoals vis en eieren. Het eten bakt niet aan en de pan kan eenvoudig worden schoongeveegd.

 

Belangrijkste voordelen:

Image without a name
* In een onafhankelijk laboratorium getest op slijtvastheid bij gebruik van metalen keukengerei.
 

Nr. 1: Stevige 3-laagse anti-aanbaklaag

De nieuwe 3-laagse versterkte coating aan de binnenkant van elke anti-aanbakpan van Le Creuset is nu 4 keer sterker*, nóg duurzamer en bestand tegen slijtage door metalen keukengerei. De stevige buitencoating beschermt de buitenkant van elke pan zodat het fraaie uiterlijk behouden blijft. Onze anti-aanbaklaag schilfert nooit af tijdens gebruik en het eten bakt niet aan, zodat u kunt koken met weinig of geen vet of olie voor gezondere resultaten.
 

Nr. 2: Geharde 6-laagse constructie

Onze speciale 6-laagse constructie is zowel stevig als warmte-efficiënt, maar toch licht genoeg voor dagelijks gebruik. De constructie van hard geanodiseerd gesmeed aluminium voorkomt dat de pan bij verhitting kromtrekt of vervormt.
 

Nr. 3: Veelzijdig

Bereid snel en eenvoudig overheerlijke maaltijden, of u nu voor één of meerdere mensen kookt. Kookgerei met anti-aanbaklaag van Le Creuset is perfect voor alles van sauteren en roerbakken tot sudderen, bakken en roosteren.
 

Nr. 4: Handgrepen

Onze exclusief ontworpen handgrepen liggen comfortabel in de hand en zijn stevig bevestigd met solide rvs klinknagels. Onze grotere pannen beschikken daarnaast over een hulpgreep voor nog meer comfort bij het optillen van een volle pan.
 

Nr. 5: Geschikt voor alle kookplaten

Vanwege hun speciale basisconstructie is de anti-aanbaklaag van Le Creuset geschikt voor alle soorten kookplaten. Bovendien kan het van de kookplaat naar de oven, onder de grill en vervolgens naar de tafel worden gebracht. Dat betekent puur gemak met één pan. De geïntegreerde magnetische rvs schijf zorgt voor een efficiënte warmteopname op alle warmtebronnen en is perfect voor inductie. Kookgerei met anti-aanbaklaag is tot 260 °C veilig te gebruiken in de oven (tot 220 °C indien gebruikt in de oven met een deksel van hittebestendig glas van Le Creuset).
 

Nr. 6: Vetarm koken

Kookgerei met anti-aanbaklaag is ideaal voor koken met minder vet of olie.
 

Nr. 7: Compromisloze garantie

We zijn er zo zeker van dat onze anti-aanbaklaag u zal bevallen, dat we een levenslange garantie bieden.
Image without a name
 

Kook met vertrouwen

Probeer de volgende heerlijke recepten met de anti-aanbaklaag van Le Creuset en profiteer keer op keer van onovertroffen kookprestaties.
 

Kooktips voor kookgerei met anti-aanbaklaag

Hier zijn een paar kooktips om u te helpen alles uit uw kookgerei te halen:
Image without a name
 

Nr. 1:

Voordat u uw anti-aanbaklaag voor het eerst gebruikt, is het raadzaam om het binnenoppervlak te verzorgen door met keukenpapier een laagje plantaardige olie of maïsolie over het kookoppervlak te wrijven. Spoel de pan uit met warm water en droog grondig af. We raden aan om de pan hierna af en toe opnieuw te verzorgen.

Nr. 2:

Gebruik een kookzone die past bij de grootte van de bodem van de pan om de efficiëntie te maximaliseren. Dit geldt vooral voor inductiekoken, waarbij een verkeerde afstemming van kookzone en pan de warmteafgifte kan belemmeren.

Nr. 3:

De productlijn met anti-aanbaklaag biedt een ideaal oppervlak om gezonder te koken. Als u met vet of olie kookt, voeg dan vóór het verhitten gewoon een kleine hoeveelheid toe aan het kookoppervlak. Zo smaakt het eten beter en bakt het lekker bruin.

Nr. 4:

Als u zonder toegevoegd vet of olie kookt, verwarm de pan dan ongeveer 2 minuten voor op gemiddeld vuur voordat u het eten toevoegt. Blijf in de buurt zodat u kunt controleren of de pan niet te heet wordt.

Nr. 5:

Gebruik bij het koken laag tot gemiddeld vuur. Begin voor aanbraden of roerbakken op gemiddeld tot hoog vuur, maar zet het vuur lager zodra de pan heet genoeg is en het eten wordt toegevoegd. U krijgt nog steeds een perfect goudbruin korstje op uw eten.
 

Uw kookgerei met anti-aanbaklaag onderhouden

Met een klein beetje zorg gaat uw kookgerei met anti-aanbaklaag een leven lang mee.
 

Hulpmiddelen die u kunt gebruiken:

Om uw pannen te beschermen, raden we aan om siliconen hulpmiddelen van Le Creuset te gebruiken, die speciaal zijn ontworpen om kookgerei niet te beschadigen.

Metalen hulpmiddelen, lepels of ballongardes kunnen voorzichtig gebruikt worden. Messen, keukengerei met scherpe randen, kloppers of blenders mogen echter niet worden gebruikt op de anti-aanbaklaag.
Bekijk de hulpmiddelen
Image without a name
Image without a name
 

Reinigen:

Kookgerei met anti-aanbaklaag kan moeiteloos worden gereinigd. Laat de pan na het koken volledig afkoelen. Gebruik een zachte spons om de pan te wassen met warm zeepsop en spoel en droog de pan daarna grondig af. We raden u aan om onze stoffen pannenbeschermers te gebruiken bij het stapelen en opbergen van pannen.

Hoewel ze in de vaatwasser kunnen, raden we aan om ze met de hand af te wassen om de levensduur van het anti-aanbakoppervlak te verlengen en de kookprestaties te verbeteren.
Lees de gebruiksaanwijzing