10 beste recepten voor gietijzeren pannen

Onze gietijzeren pannen blinken uit in elk recept en zijn geschikt voor elke manier van koken, en je zet ze zo van de oven op tafel. Een echt werkpaard in de keuken dus voor thuiskoks die graag de culinaire grenzen opzoeken.


Pak jouw hoogwaardige gietijzeren pannen en stoofpannen maar uit de kast en ga aan de slag met deze 10 geweldige recepten uit onze lijst. Als al deze gerechten perfect gelukt zijn, snap je ook hoe veelzijdig deze pannen zijn. Dat komt door het superieure warmtebehoud en de uitstekende warmteverdeling van het hoogwaardige gietijzer dat is gemaakt voor dagelijks gebruik.

Onze favoriete stoofpanrecepten

Onze gietijzeren stoofpannen zijn geschikt voor allerlei: langzaam gegaarde stoofschotels, eenpansmaaltijden en bakken in de oven. Je hoeft de pan van tevoren niet te behandelen met olie, dus je kan direct aan de slag.

Image without a name

1. Brood uit een Stoofpan

Met dit eenvoudige recept kan je thuis brood maken dat zo uit de bakkerij lijkt te komen. Met onze gietijzeren stoofpan krijgt jouw brood dankzij de uitzonderlijke warmtegeleiding een perfect knapperige korst en bakt het gelijkmatig.


· Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

· Kooktijd: Meer dan 2 uur.

· Aantal personen: 6-8

BEKIJK HET RECEPT
Image without a name

2. Boeuf bourguignon

Test jouw culinaire vaardigheden met dit Beef Bourguignon-recept die je in onze Signature gietijzeren ronde stoofpan maakt. Dit klassieke Franse stoofgerecht staat bekend om zijn rijke en hartige smaak en kan het best langzaam gegaard worden, want dan wordt het vlees zeer mals. Lekker met romige aardappelpuree.


· Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

· Kooktijd: Meer dan 2 uur.

· Aantal personen: 6-8

BEKIJK HET RECEPT
Image without a name

3. Coq au vin-taart met witte wijn

Gebruik jouw veelzijdige ronde stoofpan in geëmailleerd gietijzer voor deze taart die je van tevoren maakt. Maak de vulling een dag eerder en verwarm hem de volgende dag. Leg er vlak voordat je weggaat een deksel van bladerdeeg op. Een handige, heerlijke maaltijd voor onderweg.


· Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

· Kooktijd: Minder dan 2 uur

· Aantal personen: 6-8

BEKIJK HET RECEPT
Image without a name

4. Erwten-courgettesoep met yoghurt en munt-amandelsalsa

Gebruik jouw gietijzeren pan meteen goed door er deze heerlijk gevulde soep in te maken, die je al in minder dan één uur op tafel kan zetten als lichte lunch of voorgerecht. De munt-amandelsalsa zorgt voor een heerlijke crunch die goed past bij de gladde textuur van de soep.


· Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

· Kooktijd: Minder dan 1 uur

· Aantal personen: 4-6

BEKIJK HET RECEPT
Image without a name

5. In de oven gepocheerde citruszalm met witte wijn en honing

 

Geniet van de eenvoud en sterke smaken van in de oven gepocheerde zalm. Serveer voor een heerlijke, volledige maaltijd met een frisse kruidensalade en een knapperige baguette. Zorg dat de delicate zalm van de oven tot op tafel in perfecte vorm blijft met onze Signature Shallow Casserole.


· Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

· Kooktijd: Minder dan 30 min.

· Aantal personen: 4-6

BEKIJK HET RECEPT
 

Onze favoriete koekenpan- en skilletrecepten

Onze gietijzeren koekenpannen en skillets worden al heel lang gebruikt voor bakken en braden op de kookplaat en bakken in de oven. De zwarte binnenkant ontwikkelt geleidelijk een natuurlijk patina dat na verloop van tijd steeds sterker wordt, waardoor de pan steeds beter gaat werken. Dankzij deze laag komt eten makkelijker los, ook na de pan vaak gebruikt te hebben, en dat kan helpen bij de bereiding van delicatere ingrediënten.

Image without a name

6. Mediterrane geroosterde kip met bonen en olijven

Onze ronde skillets zijn niet alleen handig om iets in te bakken, je kan ze ook gebruiken om een heerlijk braadstuk te maken. Gebruik de kookplaat en de oven voor dit kipbraadstuk in mediterrane stijl. Serveer warm in de saus met knapperig brood om in de saus te dippen en zo van alle heerlijke smaken van dit gerecht te genieten.


· Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

· Kooktijd: Minder dan 2 uur

· Aantal personen: 4-6

BEKIJK HET RECEPT
Image without a name

7. Hele gebraden bloemkool met boter en wijn

Een heerlijk vegetarisch alternatief voor een braadstuk dat barst van de smaak. Serveer met in de pan geroosterde radijsjes met een snufje bietenzout: een heerlijk bijgerecht dat perfect past bij gebraden buikspek, gebraden rundsteak of kalkoen. Zorg voor een knapperige korst in onze skillet door hem eerst op de kookplaat te zetten en dan in de oven.


· Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

· Kooktijd: Minder dan 2 uur

· Aantal personen: 2-4

BEKIJK HET RECEPT
Image without a name

8. Kersentaart met raster

Deze taart heeft de ideale balans tussen zoet en zuur, en je kan hem maken en serveren in onze skillet. Serveer warm, met opgeklopte crème fraîche of een bolletje vanille-ijs.


· Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

· Kooktijd: Minder dan 30 min.

· Aantal personen: 6-8

BEKIJK HET RECEPT
Image without a name

9. Traditionele Shakshuka

Met dit heerlijke ontbijt maak je veel mensen blij. Als je het écht lekker wilt maken, maak je de saus een dag van tevoren en laat je de smaken 's nachts intrekken. Verwarm de saus in onze sautépan met houten handvat om de ideale basis te maken voor het pocheren van eieren.


· Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

· Kooktijd: Minder dan 2 uur

· Aantal personen: 4-6

BEKIJK HET RECEPT
Image without a name

10. Bloemkoolpizzabodem met 4 toppings

Deze in de skillet gemaakte bloemkoolpizzabodem is een gezond alternatief voor een traditionele pizzabodem. Voor een perfect bruine korst zet je de skillet van de kookplaat in de oven en maak je de pizza af met onze selectie toppings.  


· Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

· Kooktijd: Minder dan 2 uur

· Aantal personen: 2-4

BEKIJK HET RECEPT

Bekijk meer recepten

Hebben deze recepten jou geïnspireerd? Dan hebben we goed nieuws: er is nog veel meer te ontdekken. Klik op de knop hieronder voor meer overheerlijke recepten.

BEKIJK MEER RECEPTEN