Blijf beschermd - gebruik altijd ovenhandschoenen bij het hanteren van iets heets.
We raden aan om siliconen gereedschap van Le Creuset of houten/hittebestendige plastic gereedschappen te gebruiken. Metalen keukengerei mag voorzichtig worden gebruikt, maar mag niet hard worden gebruikt of over het kookoppervlak worden geschraapt, omdat dit schade kan veroorzaken
Gebruik het product op de kookring van de meest geschikte maat - het maakt uw voedsel gelijkmatiger en vermindert het risico op beschadiging van de handgrepen en zijkanten. Dit is vooral belangrijk bij inductiekookplaten: als u de ring van het verkeerde formaat gebruikt, bestaat het risico dat de kookplaat het product niet ‘herkent’.
Koken op middelhoog of laag vuur levert de beste resultaten op, zelfs bij bakken en dichtschroeien. Laat het product geleidelijk opwarmen voor heerlijk smakend eten dat gelijkmatig wordt bereid. Als u toch een hogere warmte moet gebruiken, verlaag dan de instelling zodra de gewenste warmte is bereikt.
Voor vetvrij koken verwarmt u uw product ongeveer 2 minuten voor op middelhoog vuur. Ga dan verder en voeg uw eten toe. Laat het product niet onbeheerd achter en laat het droge antiaanbakoppervlak niet oververhit raken. Dit kan schade veroorzaken.
Vermijd bij het koken met een inductiekookplaat het gebruik van de 'boost'-functie, omdat deze alleen mag worden gebruikt voor het snel verwarmen van grote hoeveelheden water.
Als u zout gebruikt, giet het dan niet rechtstreeks op het roestvrijstalen oppervlak. Voeg het toe aan hete kookvloeistof of voedsel om schade te voorkomen.
Voor het beste resultaat plaatst u uw product op een plank of rek. Plaats uw product nooit op de vloer van uw oven – het kan de kooktemperatuur verhogen, wat leidt tot sneller, ongecontroleerd koken, wat schade kan veroorzaken.
Laat bij gebruik onder de grill altijd een ruimte van ten minste 5 cm (2 inch) tussen de warmtebron en de bovenkant van uw product.