Jalapeno maïskoekjes met cheddarkaas en spek

MOEILIJKHEIDSGRAAD
Gemiddeld Gemiddeld
BEREIDINGSTIJD
Binnen 30 minuten Binnen 30 minuten
PORTIES
2-4 2-4
Jalapeno maïskoekjes met cheddarkaas en spek
INGREDIЁNTEN
  • Kaas
Ingrediёnten
Bereidingswijze

Ingrediёnten

  • 400 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baksoda
  • 1/2 tl zeezout
  • 2 el honing
  • 400 gram karnemelk
  • 2 eieren, licht opgeklopt
  • 4 el ongezouten boter, gesmolten
  • 60 gram jalapeño's, in dunne plakjes of in blokjes gesneden
  • 100 gram maïskorrels, plus extra voor garnering
  • 100 gram geraspte cheddarkaas
  • 2 bosuien, in plakjes gesneden
  • 10 plakjes dik gesneden spek
  • 100 gram pico de gallo
  • 60 gram zure room
  • Bereidingswijze

  • 1
    Verwarm de grill tot 200 °C of de hoogste stand.
  • 2
    Klop de bloem, het bakpoeder, de baksoda en het zout in een grote mengkom. Maak een kuiltje in het midden en vul het met de honing, karnemelk, eieren en gesmolten boter. Roer het tot alles goed gemengd is. Voeg de jalapeño's, maïs, kaas en bosui toe en roer opnieuw. Zet het opzij.
  • 3
    Plaats de ronde BBQ Outdoor Pizzaplaat op de grillroosters om deze 5 minuten voor te verwarmen. Leg de plakjes spek op de hete plaat en bak ze tot bruin en knapperig, ongeveer 3-5 minuten per kant. Plaats de spek op een bord met keukenpapier om het overtollig vet te verwijderen. Verkruimel 2 plakjes van de gebakken spek en voeg het toe aan het beslag voor de maïskoekjes.
  • 4
    Verwijder voorzichtig overtollig vet van de plaat totdat er nog een dunne laag achterblijft. Giet of schep het beslag op de hete plaat, ongeveer 60 gram voor elke koekje. Bak tot er belletjes ontstaan ​​en de randen droog zijn, ongeveer 2 minuten. Draai het om en bak tot de andere kant ook bruin is. Haal de gekookte maïskoekjes van de plaat, leg ze afgedekt op een bord.. Herhaal met het resterende beslag.
  • 5
    Garneer de maïskoekjes met spek en serveer ze met pico de gallo en zure room.
 
De veelzijdigheid van onze ronde BBQ Outdoor Pizzaplaat komt volledig tot zijn recht in dit smakelijke Tex-Mex brunchrecept. Hier kan de de pan ook als een grote koekenpan gebruikt worden die je zo op de grill kunt zetten. Hierdoor krijgen deze maïspannenkoekjes met chilipepers, spekkruimels, bosuitjes en kaas een gegrilde smaak. Serveer de overheerlijke maïskoekjes met zure room, salsa en reepjes knapperig spek voor een brunch die niet onderdoet voor een restaurantgerecht.
 
 
Le Creuset