
INGREDIЁNTEN
- Vis & zeevruchten
Ingrediёnten
Bereidingswijze
Ingrediёnten
Komkommerrelish
- 4 el agave of lichte honing
- 100 ml warm water
- 1 el vissaus
- Sap van 3 limoenen
- Zeste van 1 limoen
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 tl gemalen witte peperkorrels
- 1/2 tl zeezout
- 60 gram koriander, gesneden
- 3 lange groene paprikas, zoals Anaheim of Poblano, zaadjes verwijderd en in blokjes gesneden
- 2 rode jalapeño-pepers, zaadjes verwijderd en in blokjes gesneden
- 1 komkommer, geschild en in blokjes gesneden
Barbecuegarnalen
- 12 koningsgarnalen of kolossale garnalen, met schil en zonder darmkanaal
- 3 el vissaus
- 3 el extra-virgin olijfolie
- 3 el kokosroom
- Gestoomde rijst
- Korianderblaadjes
-
Bereidingswijze
-
1Voor de relish: Plaats de agave, het water, de vissaus, het limoensap, de limoenschil, de knoflook, de witte peper en het zout in een middelgrote mengkom en klop tot alles goed gemengd is. Voeg koriander, chilipepers, jalapeno's en komkommer toe. Roer tot het gemengd is. Zet het opzij.
-
2Voor de garnalen: Verwarm de grill tot 260 °C of de hoogste stand.
-
3Leg de garnalen op een bakplaat of bord en besprenkel met vissaus. Zet opzij en laat ongeveer 10 minuten marineren.
-
4Plaats ondertussen de vierkante BBQ Outdoor Grillmand op de grillroosters om deze 5 minuten voor te verwarmen. Bestrijk elke garnaal met een beetje olijfolie. Grill de garnalen ongeveer 4 minuten in de hete grillmand en bestrijk ze met kokosroom. Draai ze om en bak tot ze niet meer doorschijnend zijn, ongeveer 1 minuut.
-
5Serveer de garnalen met gestoomde rijst en garneer met de korianderrelish. Garneer met extra korianderblaadjes.
Hoewel veel garnalen qua uiterlijk op elkaar lijken, zijn het eigenlijk verschillende soorten met een unieke smaak. Deze zoetwaterkreeftachtigen zijn over het algemeen groter en zoeter dan garnalen. Als je het geluk hebt dat je ze bij jouw lokale viswinkel kunt vinden, haal dan met dit door Vietnam geïnspireerde recept, hun heerlijke natuurlijke smaak naar boven, en maak het geheel af met een zomerse, pittige komkommerrelish. Door de garnalen tijdens het grillen in een grillmandje te bestrijken met kokosroom, ontstaat er een gekarameliseerde, gegrilde smaak wat een perfecte aanvulling voor deze vleesachtige schelpdieren.
